login poggio broker
logo poggio brokers

Kiezen voor een hospitalisatieverzekering via het ziekenfonds of via een verzekeraar? Waar zit het verschil?

Je hoort het bijna dagelijks in de media: de kosten voor gezondheidszorg lopen in ons land systematisch op. Een ziekenhuisopname kost dan ook handenvol geld. Je kan je daar financieel tegen beschermen via een hospitalisatieverzekering. Maar sluit je die best af bij een verzekeraar of bij een ziekenfonds?

Uitgebreide dekking via een verzekeraar
Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: je keuze wordt bepaald door je verwachtingen.
Ben je op zoek naar een uitgebreide dekking, waarbij je op beide oren kunt slapen als je in het ziekenhuis opgenomen moet worden? Kies dan voor een hospitalisatieverzekering via een verzekeringsmaatschappij en een makelaar.
Zo’n polis biedt je ruime waarborgen, dekt ook zware ziekten (zoals kanker, MS, Parkinson …), betaalt de kosten voor geneesmiddelen terug …
Een ander voordeel is dat dergelijke verzekeringen je vaak de mogelijkheid bieden om voor een eenpersoonskamer te kiezen. Altijd aangenaam natuurlijk wanneer je met een fysiek probleem kampt en wil rusten. Je hoeft hierbij dus geen schrik te hebben van financiële problemen naar aanleiding van een opname in het ziekenhuis.

Goedkoper verzekerd via het ziekenfonds, maar is dat wel wat je wil?
Zo’n polis bij een verzekeraar is doorgaans wel duurder dan een hospitalisatieverzekering bij het ziekenfonds. Maar zoals bij alles wat je koopt, krijg je waarvoor je betaalt. De waarborgen in een hospitalisatieverzekering bij de mutualiteit zijn meestal dan ook veel beperkter dan via een verzekeraar. De vraag is dan ook of zo’n oplossing bij het ziekenfonds wel tegemoetkomt aan je verwachtingen, nl. financiële zorgen vermijden als je in het ziekenhuis opgenomen moet worden.

Wil je meer weten?
Heb je vragen over een hospitalisatieverzekering of wil je het voorstel van je ziekenfonds eens vergelijken met een oplossing via een verzekeraar? Bel of mail dan naar je makelaar. Hij helpt je graag verder.

Terug naar overzicht