login poggio broker
logo poggio brokers

Sluit je best jouw schuldsaldoverzekering af bij de bank waarbij u leent?

Als je op zoek bent naar een hypothecair krediet, dan gunt de bank je vaak een voordeligere rentevoet als je ook je brand- en schuldsaldoverzekering daar onderschrijft. Is dat dan ook de beste optie?

Het antwoord is kort, maar duidelijk: zeker niet altijd!

Het is natuurlijk meegenomen als je een lagere rentevoet kunt bekomen door je brand- en schuldsaldoverzekering bij de bank af te sluiten waar je ook je krediet neemt. Iedereen betaalt liefst zo weinig mogelijk, dus so far so good. Maar het zou natuurlijk erg sneu zijn als het voordeel dat je boekt door een lagere rentevoet meteen verdwijnt doordat je een veel te dure brand- en schuldsaldoverzekering onderschrijft.

Verplicht bij de bank?
Voor alle duidelijkheid: je bent helemaal niet verplicht om je brand- en schuldsaldoverzekering bij dezelfde bank te nemen. Je hebt de vrije keuze van verzekeraar. Daarom doe je er goed aan om een makelaar onder de arm te nemen. Hij gaat voor jou op zoek naar de beste oplossing op de markt. En dat zowel voor je hypotheek als voor je brand- en schuldsaldoverzekering.
Eenmaal je het voorstel van je makelaar op zak hebt, kan je perfect de vergelijking maken met de offerte van je bank. Zo kan je tot op de eurocent berekenen welke combinatie voor jou het voordeligst uitvalt. 

Terug naar overzicht