login poggio broker
logo poggio brokers

Wat moet je doen als je verkeerd getankt hebt?

De verkeerde brandstof tanken overkomt meer mensen dan je denkt. Het gebeurt vaak in het buitenland omdat daar het verschil tussen diesel en benzine niet altijd duidelijk is. In België is verkeerd tanken het vaakst gewoon te wijten aan verstrooidheid. Dit is wat je moet doen als je de verkeerde brandstof hebt getankt.

Heb je meteen door dat je verkeerd getankt hebt, start dan de motor zeker niet. Want als je dat doet, verspreidt de brandstof zich doorheen de leidingen. Benzine tanken in plaats van diesel is in dat geval het ergste. De benzine maakt de leidingen, pomp en injectoren volledig kapot. Het beste wat je kunt doen is een pechverhelper bellen, die de tank zal leegpompen.

Ben je wel al vertrokken met verkeerde brandstof in je tank, dan kom je niet ver. Na een paar kilometer al valt je motor stil. Het enige wat de pechverhelper of garagist dan nog kan doen, is je wegtakelen naar de dichtstbijzijnde garage, waar de motor wellicht grondig hersteld moet worden. Sommige autoverzekeringen dekken die schade, andere niet.

Terug naar overzicht