login poggio broker
logo poggio brokers

Wintervakantie gepland? Lees onze tips

Vertrek je binnenkort naar de sneeuw om even de batterijen op te laden? Met deze 5 tips wordt het écht een deugddoende vakantie.

1. Bereid je lichaam voor
Van een kantoorjob naar een weekje intensief skiën? Dat is schrikken voor je lichaam. Bouw liever je conditie geleidelijk op in de weken voor je vertrek. Je kan ook specifieke oefeningen gaan doen om je spieren en gewrichten voor te bereiden. Zo verminder je het risico op skiblessures.

2. Kies het juiste materiaal
Dit mag zeker niet in je reiskoffer ontbreken als je gaat skiën of snowboarden: een skibril die je ogen goed beschermt tegen de felle zon, zonnecrème, lippenbalsem en een goed passende skihelm. 

3. Bereid je auto voor
Je auto moet gladde wegen en koude temperaturen kunnen trotseren. Een kleine check-up voor je vertrekt is daarom geen overbodige luxe. Vul om te beginnen de ruitenwisservloeistof bij, zodat je zelfs bij opspattend vuil een goed zicht op de weg blijft hebben. Check je bandenspanning, de batterij en de achterruitverwarming. Vergeet uiteraard je winterbanden niet. In heel veel regio’s in Europa zijn ze verplicht. Je koopt best ook tijdig vignetten aan voor de landen waar je door rijdt.

4. Check de verkeersinformatie
Houd de toestand van de wegen in de gaten zodat je weet wat je mag verwachten. Leg voor alle zekerheid een deken, zaklamp en wat eten en drinken in je auto voor als je ergens vast komt te zitten.

5. Controleer je verzekeringen
Zorg ervoor dat de verzekeringen voor je gezin en je auto tiptop in orde zijn. Zo kun je rekenen op pechverhelping en een vervangwagen bij een panne. En krijg je medische bijstand en repatriëring mocht je een ongeval hebben.

Terug naar overzicht